Saturday night

WWLSWWLS BioMatilda

Min lördag var helt amazing!
Trots all stress & ståhej så hade jag a killer time.
Kvällen började 19:00 på
Meeths där jag fotade en spelning med What Would Lucy Say.
Jag hade aldrig hört dem innan men de va verkligen asgrymma!
Under spelningen stod jag på en hög barstol som Tina fick hålla i för att jag inte skulle falla. Jag lyckades faktiskt få några bra bilder som jag kommer lägga upp lite senare...

Efter spelningen så drog jag till Nordstan för att möta söta Matilda eftersom vi skulle gå och se Avatar, men innan jag träffade henne så blev jag attackerad mitt inne i Nordstan av ingen mindre än huliganen Emma... & Mikael ;)
Anyways så va
Avatar (i 3D ofc) helt underbar! Jag är vanligtvis inte så förtjust i action/fantacy filmer men Avatar är verkligen ett undantag. Så se den, IDAG!

På den sista bilden kan du se Matilda i sina übercoola 3D glajor.
 Och på tala om 3D filmer så görs de flesta nya biofilmerna i 3D vilket är väldigt läckert.
Kommande 3D filmer som jag verkligen måste se är
Alice in Wonderland & Shrek 4!
Övriga filmer är
Snabba Cash, The Men who Stare at Goats, Precious & I Love you Phillip Morris :)

Vad vill du se på BIO? eller har du nåt tips på vad jag bör kolla in?...

Glassfrossa # 2

GlassGlass2 

Ett paket GB Gräddglass Chokladkross, ditt favorit godis/kakor, lite tålamod & fredagen är räddad!!!

Vad tycks?

För mer glassiga tips spana in bloggen nästa glassfrossa (nästa fredag)! Eller varför inte imon?

Bokeh

BokehBokehbokehBokehBokeh
Bokeh

Glassfrossa # 1

Glass

På fredagar unnar jag mig något alldelses extra, och den senaste tiden har detta varit glass.
Jag ÄLSKAR verkligen glass! & samtidigt är jag en sån person som gärna dokumenterar när jag köpt en Ben & Jerry's (epic). Jag kom därför på en asgrym idé, nämligen GLASSFROSSA! Jag kommer varje fredag (så gott jag kan) blogga om glass. Inte illa va? Jag tänker lägga upp bilder, samt betygsätta olika glassar jag prövar. Jag kommer även komma med glassiga tips som kommer göra frossan ännu godare!

Mina favorit glassar är utan tvekan Ben & Jerry's. Det finns nog inte en enda B&J som jag inte gillar. Jag har dock inte prövat alla, men det lär jag nog göra med tanke hur många fredagar det är på ett år.
Som Ben and Jerry's konsument så är det inte svårt att snart inse att det inte är lika vänligt för plånboken som det är mot smaklökarna. Därför kommer jag denna fredagen att tipsa om ett billigare sätt som är exakt lika glassigt!

Ben and Jerry's glassen är i princip en massa godsaker intryckta i en lika god glass och jag har kommit underfund med att det inte kan vara så svårt att uppnå, right?
Köp en god och billig glass t.ex. GB Glace eller SIA 0,5l för ca 12:-
Proppa sedan glassen full med din favorit choklad eller kakor.

Fredagens glass som ni kan se på bilden är ifrån LIDL. De kör på något B&J's liknande i burk. 0,5 L för 29,90:-
kanske inte så billigt men billigare än B&J's i alla fall.
Glassen finns i 5 olika smaker: Chocolate with Chocolate chip's, Cookies and Cream, Strawberry & Cream, Caramel & Cream,och Caramel Cream with Brownie
Denna fredagen bestämde jag mig för att pröva Caramel & Cream. Till detta köpte jag mitt favorit smågodis bl.a Center, Dumle & M&M's och mosade i. YUMMY!!

Jag tycker att själva grejen är att äta glassen ur förpacnkingen, det är så Amerikanskt somehow.
Så jag brukar skopa över glassen i en skål och under tiden trycka i lite godis efterhand, så att det goda ligger lite utspritt i glassen och inte bara on top. Sedan lassar jag över min lilla blandning ner i orginal byttan igen. Då har den hunnit smälta lite. Just the way I like it ;)

Vodou utställning @ Världskulturmuseet

VodouVodouvodou Vodouvodou VodouVodou VodouVodou VodouVodouvodou Vodou vodou

Världskulturmuseet har just nu en utställning om Vodou, som dock har hållt på ett tag.
Vodou är en religion som har sitt ursprung ifrån Haiti. Vodoun har ofta förknippats med ritualer, offringar & annat som för en utomstående kan verka helt knäpp. Men Vodoun är faktiskt mycket mer än konstiga saker. Den har sitt ursprng långt tillbaka i tiden och härstammar frånbörjan ifrån slaveri och hårt arbete. Vodoun blev därför väldigt viktig för folket och är det ännu idag. Det har spekulerats mycket kring om Vodoun skall anses som en tillåten religion vilket har lett till stora konflikter. Förutom all fakta finns det otroligt coola saker att se, utöver det jag bloggar om nu. Fantastiska konstverk och skapelser som gör en väldigt nyfiken.
Man kan nästan säga att Vodoun är ganska aktuell nu med tanke på vad som nyss har drabbat Haiti, stödj deras kulturarv genom att kanske faktsikt kolla på denna utställningen!

Dra till
världskulturmuseet och kolla in utställningen innan den stänger! Det är gratis för alla under 19 år.

Fynd!!

rosagulröd

Här är några av många saker jag har fyndat på bl.a. rean.
Kofta - Myrorna (second hand)  149:-
Space shirt - JC  99:-
Randig T - Myrorna  79:-


Fynd eller inte? T
yckte i alla fall om plaggen och så dyrt var det inte... 

Men ett riktigt fynd gjorde jag faktiskt i torsdags när jag och Matilda var på Saronkyrkans second hand, som endast har öppet två dagar i veckan. Där fyndade jag en kofta, två väskor, en halsduk & två söta nyckelringar för endast 80 riksdaler!!!!  (Bilder kommer snart)



Har ni fyndat nåt i jul?

Nyårsafton

New Year Räka fire ost Champagne SupernovaGBG

Den sista dagen av 2009 spenderade jag på jobbet. Det låter så seriöst att säga att man varit på jobbet, men det jag kallar jobb är att jag hjälper till i min farbrors matbutik som ligger i Johanneberg. Det är inte speciellt ansträngande och ibland stöter man faktiskt på en och annan celeber! När jag tänker efter är det ett väldigt roligt jobb.

Efter jobbet åkte jag hem för att hämta min kamerautrustning och tog mig sedan in till stan för att möta min söta vän Matilda. Vi, som så många andra vid fem tiden, tog oss till Götaälvbron för att fota GP fyrverkeriet. It was awesome!... som du kan se ovan ;)

De sista timmarna innan tolvslaget var jag hemma med min pappa. Låter säkert jätte tråkigt, I know! Men vi hade det faktiskt ganska trevligt. Vi gjorde egna räksmörgåsar och så hade vi glutenfria ost/digistivekex med goda ostar som tilltugg. MUMMA!!
Vad hade ni för er?....

Hoppas att ni alla hade en trevlig afton!




RSS 2.0